12.8.14

הארות מהצל


פרופסור מאיר עמור הוא הוגה דעות ישראלי, המתגורר במונטריאול, ומלמד שם באוניברסיטת קונקורדיה.
בקובץ מאמרים שפורסמו לראשונה באתר 'העוקץ' סוקר פרופסור מאיר עמור את הדיכוי האתני בישראל מנקודת מבט של צופה ומתבונן מבחוץ ומבפנים אחד.
האבחנות של פרופ' עמור יוצרות מסכת שלמה של תובנות על מצב החברה בישראל בעשור השני של המאה העשרים ואחת, ובמיוחד על הדיכוי האתני שעדיין קיים בה בצורת פריבילגיה אשכנזית.
קובץ מאמרים זה הוא חלק חשוב מהבנה חדשה של החברה הישראלית המתהווה בימים אלה על ידי אליטה אינטלקטואלית שמוצאה בארצות המזרח.
מהי פריבילגיה אשכנזית? פריבילגיה אשכנזית היא בראש וראשונה פרוצדורה חברתית. היא מציאות יומיומית שבה סוג מסויים של שמות והתנהגויות נתפס כדפוס הכרחי, מחוייב המציאות ונכון; מציאות שבה דפוס התנהגות מסויים נתפס כנורמלי, נייטרלי ושיגרתי. ההכרחיות והנורמליות שבדפוס זה נובעת גם מהעובדה שכל שם או דפוס התנהגות אחר נאלץ או מצריך "הסבר" ו"התנצלות". דפוסים אחרים נתפסים כ"שגויים" כל עוד לא הוכח אחרת. השגרתיות של האחד מתעבה ככל שהסברים וההתנצלות מופיעים אצל האחר.

לרכישת הספר מאתר מנדלי:
http://mendele.co.il/?wpsc-product=hearotmehatzel

8.8.14

תמונות באר שבעיות



לפני בערך שבע שנים, זה היה בימי חופשת הקיץ, אזרתי אומץ, וניגשתי אל יורית מורג, מנהלת הספריות העירוניות של באר שבע. הצעתי לה, עם הנסיון המועט שהיה לי, להקים סדנת כתיבה בבאר שבע.
יורית, שנכנסה לתפקיד רק זמן מועט לפני כן, 'קפצה על המציאה', ולשמחתי הרבה אפשרה לי להקים סדנת כתיבה. הסדנה פעלה בדרכים ובצורות שונות בשבע השנים האחרונות, ואני מקווה שהיא תמשיך לפעול, גם אחרי פרישתי מן התפקיד לפני חודשיים.
מי שממלאת את מקומי היא חברתי, שרון ליאור, שאני באמת מאמין שהנסיון והיכולות שלה עולים על שלי בהרבה.
מה שתמיד יישאר מן הסדנה הוא קובץ הסיפורים 'תמונות באר שבעיות' הכולל ששה סיפורים קצרים, כל אחד מהם על ידי סופר אחר, וכולם חברי סדנת הכתיבה הבאר שבעית. הקובץ מתאר זויות ראיה שונות על העיר באר שבע, והוא מעורר עניין הן פה בעיר, והן ברחבי הארץ.
הספר ראה אור בדפוס לפני שנה, והוא אזל מן המלאי לפני כמה חודשים. כעת עובדים על הדפסה נוספת.
לעומת זאת, תמיד ניתן לרכוש את הגרסה הדיגיטלית...